Odlične partije Stipanovića i Muse u pobjedi nad Krkom

Odlične partije Stipanovića i Muse u pobjedi nad Krkom

D. Rakanović

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu lagano savladali Krku iz Novog Mesta rezultatom 88:63.

Ekipa Jure Zdovca već u prvoj dionici je stvorila veliku prednosti. Gosti iz Novog Mesta postigli su samo šest poena u prvom periodu koji je završen vodstvom Cedevite sa 20:6.

U drugoj četvrtini Cedevita je nastavila držati vostvo. Krka je podila nivo igre u odnosu na prvi period, ali Cedevita na poluvrijeme odlazi sa 18 poena prednosti. (43:25)

U nastavku utakmice pobjeda Cedevite nije dolazila u pitanje. Rutinski su izabranici Jure Zdovca priveli posao kraju i slavili rezultatom 88:63.

Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Nichols sa 20 poena. Bh. reprezentativci pružili su sjajne partije. Andrija Stipanović je ubacio 16 poena, dok je mladi dragulj Džanan Musa ubacio dva manje. 

Kod Krke najefikasniji je bio Marko Jošilo sa 18 poena, dok je Maj Kovačević dodao 14 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi