Odlični Muhamed Pašalić odveo Aris do trijumfa

Solunci slavili nad Apollonom

Odlični Muhamed Pašalić odveo Aris do trijumfa

Aris našeg Muhameda Pašalića dočekao je danas na svom terenu u okviru 19. kola Grčke lige ekipu Apollona. Domaćin je slavio 68:63.

Prvih deset minuta u Solunu proteklo je u igri koš za koš, a domaćin je nakon prve četvrtine imao minimalnu prednost 17:16. U nastavku su gosti zaigrali mnogo bolje. Došli su do vodstva te su potom kontrolisali igru i rezultat i na kraju su na odmor otišli sa pet poena viška. 

 

Prvih pet minuta nastavka proteklo je u igri koš za koš, a gosti su imali prednost 43:36. Aris se vratio pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa neriješenim rezultatom. Domaćin je odlučujuću četvrtinu otovrio serijom 10:0. Gosti su se vratili pa je rezultat tri minute prije kraja bio 58:55 za Aris. Domaćin je bolje odigrao završnicu te je na kraju slavio 68:63. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je naš Muhamed Pašalić sa 20 ponea i četiri asistencije. Kod gostiju 18 poena postigao je McCollum. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.