Odlučio je i Arda Turan
Foto: EPA

Seli u MLS

Odlučio je i Arda Turan

Midhat Šljivak

Turski fudbaler Arda Turan (30) odlučio je napustiti Barcelonu.

Interes za uslugama ovog 30-godišnjeg fudbalera je zaista ogroman. Povezivao se sa velikim brojem ekipa, a na kraju se on odlučio na opciju koju je rijetko ko očekivao.

On bi u narednim danima mogao postati igrač američke ekipe Chicago Firea. Ovaj tim je ostao bez Bastiana Schweinsteigera koji je odlučio da napusti klub, pa su u potrazi za novog vođu tima.

Poslali su ponudu na adresu Arde Turana. Turčin ju je navodno spreman prihvatiti i na kraju bi mogao završiti u MLS-u.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arda Turan je član Barcelone postao 2015. godine. Stigao je iz madridskog Atletica za 41 milion eura, ali se na Nou Campu nije posebno naigrao. Nastupio je u 55 utakmica i postigao je 15 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi