Odlučio promijeniti reprezentaciju, ali se kasno sjetio

Malouda ne može igrati za Francusku Gvajanu

Odlučio promijeniti reprezentaciju, ali se kasno sjetio

Midhat Šljivak

Ljubitelji fudbala dobro su upoznati sa karijerom nekadašnjeg fudbalera Chelseaja i Lyona Florenta Maloude.

Danas 37-godišnji krilni fudbaler iza sebe ima bogatu karijeru i čak 80 nastupa za reprezentaciju Francuske, a trenutno je član ekipe Differdangea iz Luksemburga.

Posljednji nastup u dresu Trikolora Malouda je imao 2012. godine. U međuvremenu je izrazio želju da nastupi za zemlju u kojoj je rođen, Francusku Gvajanu, što je i učinio na Gold Kupu održanom prošle godine.

Meč protiv Hondurasa u kojoj je nastupio doveo je do skandala i rukovodstvo CONCACAF-a ga je suspendovalo sa ostatka turnira jer mu nisu dali dozvolu za nastup za novu selekciju zbog ranijih nastupa za Francusku.

Utakmica u kojoj je nastupio registrovana je sa 3:0 za Honduras, a Malouda je dobio zabranu nastupa za državu u kojoj je rođen.

Odlučio je nakon toga da uputi žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS). Međutim, CAS je donio odluku da je bivši veznjak Chelseaja prekršio pravila i on ne može više igrati za selekciju Francuske Gvajane.

Tako je Malouda ostao bez prava nastupa i selekcija Francuske Gvajane će u narednim utakmicama biti lišena njegove pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi