Odobren plan renoviranja Santiago Bernabeu stadiona

Novi Santiago Bernabeu će nadmašiti sve!

Odobren plan renoviranja Santiago Bernabeu stadiona

Novi stadion Real Madrida nadmašit će vjerovatno sve evropske i svjetske stadione.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez učinio je danas veliki korak prema tom cilju jer se sastao sa gradonačelnikom Madrida koji mu je dao zeleno svjetlo za rekonstrukciju stadiona.

Gradsko viježe Madrida odobrilo je planove Reala djelomično jer su odbijeni projekti koji su uz stadion integrisali i hotel i šoping centar kroz koje je Florentino Perez želio povećati prihode i potencijal stadiona. S druge strane, odobrena je izgradnja pokretnog krova koji se planira od 2004. godine.

Fasada stadiona će biti renovirana, pa će u prošlost otići i tornjevi na uglovima po kojima je stadion postao poznat, a parking ispred stadiona postaće veliko šetalište.

Procjenjuje se da će ovi radovi madridski klub koštati oko 400 miliona eura i trajati oko godinu dana.

"Danas je jedan od najvažnijih dana za Madrid i njegove partnere. Bit će to spektakularna transformacija Bernabea, koji je jedan od glavnih simbola grada", rekao je Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skupština odgođena

Činjenica da se do posljednjeg trenutka nije znalo da će grad odobriti plan za rekonstrukciju stadiona uzrokovala je da se godišnja skupština članova Real Madrida koja je trebala biti održana u septembru pomjeri za kraj oktobra, tačnije 23. oktobra kada se igra utakmica sa Atheltic Bilbaom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi