Odonkor igra u Petoj ligi

Bivši reprezentativac se nada povratku

Odonkor igra u Petoj ligi

Bivši njemački reprezentativac David Odonkor (27), počeće sljedeću sezonu u dresu petoligaša tuS Dornberga.

Odonkor se našao u ovoj situaciji zbog čestih povrijeda zbog kojih je već bio na pragu završetka karijere. Sve je lijepo počelo jer je još sa 18. godina debitovao za prvi tim Dortmunda u čijem dresu je od 2002. do 2006. odigrao 75 utakmica uz dva postignuta gola. Čak je na SP 2006. bio član ekipe koja je osvojila treće mjesto, a onda je prešao u Betis.

Međutim, za pet godina je odigrao samo 51 utakmicu. Odonkor je izjavio da se nada da će se vratiti u Bundesligu i da će igrati za Dornberg sve dok ne uvidi da je potpuno fit. U Petoj ligi ća narednu sezonu početi i Gerald Asamoah i to u VFB Hulsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti