Odović: Arbitar je pokvario utakmicu u Čapljini

Rudar nakon dva kola bez bodova

Odović: Arbitar je pokvario utakmicu u Čapljini

Rudar iz Kaknja sa visokim ambicijama dočekao je novu sezonu u 1.ligi FBiH. Uz par pojačanja Odović je najavio borbu za Premijer ligu, ali je start sezone bio daleko od onoga što su iz Rudara najavili.

Kakanjci su istina gostovali dva puta, ali to nije opravdanje za nula bodova nakon dva uvodna kola. Posljednji meč Rudar je izgubio na Bjelavama u Čapljini od istoimenog domaćina rezultatom 3:1.

“Katastrofalna igra tokom prvih pola sata nas je koštala poraza. Tek nakon tog perioda smo malo došli sebi ali je već rezultat bio previsok za nešto više,” kaže trener Milomir Odović, te dodaje:

“Imali smo posjed lopte, ali i mnogo problema kako u defanzivi tako i sa realizacijom. Moramo biti mnogo čvršći i odgovorniji odnosno naučiti igrati na rezultat. Imali smo problem uoči utakmice, dva standardna igrača su izostala, a još uvijek smo u potrazi za dva krilna igrača koja nam bez sumnje nedostaju.”

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo je da je Odović sredinom drugog poluvremena odstranjen sa klupe Rudara. Imao je sarajevski stručnjak mnogo primjedbi na suđenje sudije Kenana Bajraktarevića.

“Domaćin je bio krajnje korektan, ali suđnje nekorektno domaćinsko. Arbitra sam na korektan način opomenuo da prestane sa tim, a on me poslao u tribine. On je vjerovatno zadovoljio apetite onih koji su ga u Čapljinu poslali, ali to nije to. Pokvario je dobru fudbalsku predstavu,” dodao je Odović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije