Milomir Odović nije nezadovoljan

Odović: Držali smo ih u šahu, ali kvalitet je presudio

T. Hebib

Željezničar je porazom na Koševu od belgijskog Standarda (0:1) završio evropski put.

Plavi su odigrali dva jako dobra meča, ali nažalost Standard je na iskustvo prošao dalje.

Trener Plavih Milomir Odović nije nezadovoljan načinom na kojeg je njegov tim odigrao meč.

Ipak, ono što je nedostajalo je svježina...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prije svega jedna zaista veličanstvena atmosfera. Navijači su najbolji dio Željezničara i naravno zbog njih i zbog ovih mladih igrača mi je žao, ali definitivno ova ekipa ima perspektivu. Nekih 60 minuta smo ih držali u šahu, ali nismo uspjeli do kraja da odigramo kvalitetno. Nismo imali izrazite šanse, ali smo bili opasniji", rekao je Odović, te je dodao:

"Tek kad su oni postigli gol pokazali su kakva su ekipa. Oni su kvalitetniji, posebno što imaju mogućnost da ulaskom s klupe održe kvalitetan ritam. Nažalost poslije izlaska mladog Hadžiahmetovića izgubili smo na tempu i od tada do kraja osim borbenosti nismo ništa specijalno pokazali. Čestitam mom kolegi i ekipi Standarda na zasluženoj pobjedi. Nadam se da će ovo za nas biti jedno veliko iskustvo. Ja sam znao da smo umorni, ali vidio sam da su oni odigrali više nego dobro u ovim okolnostima. Mi nemamo širinu, čak ni za domaću ligu. Ovi igrači su iznijeli sve dosadašnje utakmice", rekao je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.