Odović: Moramo gledati na ugled kluba; Čurjurić: Pobjeđivao sam Apollon i sa slabijim ekipama
Foto: FK Željezničar

Press konferencija pred sutrašnji duel

Odović: Moramo gledati na ugled kluba; Čurjurić: Pobjeđivao sam Apollon i sa slabijim ekipama

Ekipa Željezničara će sutra odigrati revanš susret protiv Apollona u okviru 2. pretkola Evropa lige, a tim povodom su na press konferenciji govorili šef struke Milomir Odović i vezni fudbaler Ivan Čurjurić.

"Mogu kratko reći da me impresionirala ekipa Apollona, ekipa je najavila pobjedu i impresivno je ostvarila. Što znači da ćemo mi morati u mnogim segmentima da popravimo igru i da pokušamo da što prije pariramo jednoj ovakvoj ekipi. Znamo Apollon, iskusna ekipa, imat ćemo težak zadatak, ali s obzirom na renome Željezničara posebno u nekim iskustvima u Evropi, moramo voditi računa o ugledu. Želimo na najbolji mogući način prezentovati klub", rekao je Odović.

S druge strane, Čurjurić je poručio da Apollon nije nepobjediv.

"Želimo isprati gorak ukus iz prve utakmice u kojoj nismo dobro igrali. Apollon je jako dobra ekipa, ali nije nepobjediva. Ja sam ih pobijeđivao i sa manjim klubovima od Želje. Svi koji smo stigli na Kipar vjerujemo da možemo nešto napraviti. Moramo biti puno bolji, puno kompaktniji i igrati nogomet", poručio je vezista Plavih.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, sutrašnji meč se igra sa početkom od 19.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi