Pred susret sa Zrinjskim

Odović: Nema razloga da ne vjerujemo u nastavak dobrog niza

Željezničar u subotu gostuje ekipi Zrinjskog u okviru derbi susreta 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a svoje viđenje predstojeće utakmice dao je i strateg tima sa Grbavice, Milomir Odović.

"Još jedna veoma zahtjevna utakmica. Igramo protiv zvaničnog prvaka države i izuzetno kvalitetne ekipe. Igramo u okolnostima kada je bilo mnogo promjena kod njih. Znamo da je Zrinjski jak tim i da će biti silno motivisani, što znači da ćemo morati odigrati jednu vrlo kvalitetnu utakmicu da bismo došli do povoljnog rezultata", rekao je Odović, koji se potom osvrnuo na izostanke i povrede u ekipi:

"Malo nam je poremećen ritam priprema za ovu utakmicu zbog nekoliko igrača koji su igrali za mladu reprezentaciju. Bilo je nekoliko rovitih igrača ali povrede Memije i Sadikovića su sanirane i svi su u konkurenciji za meč koji slijedi".

Željezničar je drugi dio sezone otvorio dobro, a upisane su dvije pobjede i remi na uvijek teškom gostovanju na Pecari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemamo razloga da ne vjerujemo u nastavak pozitivne serije. Opet kažem, volio bih da je čitava ekipa bila na okupu ali šta je tu je. Situacija je bila takva da su se neki igrači morali odazvati u reprezentaciju, ali to nam imponuje. Sigurno je da ćemo pokušati nastaviti kontinuitet dobrih igara i rezultata", rekao je za kraj Milomir Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.