Trener Željezničara

Odović: Ovaj Željin tim je napravio veliki uspjeh

Željezničar je sa minimalnih 1:0 slavio protiv Travnika i tako osigurao najmanje drugo mjesto na kraju sezone.

Nakon završetka utakmice se prisutnim obratio Milomir Odović, šef stručnog štaba FK Željezničar.

"Mi smo u jednoj ne baš kvalitetnoj utakmici sasvim zasluženo pobijedili. Falio nam je taj drugi gol da igramo rasterećeno. Imali smo određenih problema jer su oba igrača koja su igrali za juniorski tim bili nedovoljno spremni. Jedan je bio rovit, drugi drugi preumoran", započeo je Odović, koji je potom dodao:

"Falila nam je pas igra ali smo i u takvoj situaciji napravili dosta šansi. Imali smo malih problema u završnici, ali kada se u obzir uzme da smo imali dosta važnih utakmica u posljednje vrijeme, nemamo razloga biti nezadovoljni".

Željezničar je ovom pobjedom osigurao najmanje drugo mjesto na kraju tabele. 

"Naravno da je ovo veliki uspjeh za ovu mladu ekipu u ovoj situaciji. Zahvalio bih se i publici koja je od prve do posljednje minute davala podršku našim momcima".

Želju u narednom kolu očekuje gostovanje u Zenici protiv Čelika.

"Čelik je najprijatnije iznenađenje, a ja sam tamo bio u prvom dijelu sezone. Vidio sam da je to veliki klub koji ima dobre igrače. Drago mi je što su relativno rano osigurali opstanak. Mi se moramo dobro spremiti za tu utakmicu i nadam se da ćemo odigrati bolje u Zenici".

Plavi sa Grbavice još uvijek nisu pretrpjeli poraz u ovoj polusezoni.

"Nisam razmišljao o tome da bismo mogli završiti polusezonu bez poraza. Ali već nakon šest-sedam prijateljskih utakmica sam počeo vjerovati u to. Na pripremama smo izgubili samo jednu utakmicu i to od Širokog Brijega u kombinovanom sastavu. Stvari su vremenom dolazile na svoje i to je činjenica koja me raduje. Još uvijek nemamo poraza, a nadam se da će tako ostati i nakon posljednje utakmce. Ovaj tim ima puno prostora za poboljšanje, previše osciliramo, rizikujemo kad ne treba, ali će ova mlada ekipa može stasati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednje kolo bi moglo Želji donijeti titulu, ali će se mnogo pitati gradski rivali sa Koševa, koji će ugostiti Slobodu.

"Ekipa Slobode je dovoljno kvalitetna da bude dostojno kvalitetan rival Sarajevu, ali ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je za kraj Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti