Željo golom Bogdanovića minimalno slavio protiv Travnika

29. kolo Premijer lige BiH

Željo golom Bogdanovića minimalno slavio protiv Travnika

Fudbaleri Željezničara su danas na svojoj Grbavici u okviru 29. kola Premijer lige BiH savladali Travnik rezultatom 1:0, a jedini pogodak viđen je već u drugoj minuti utakmice.

Tek što se krenulo sa centra Željo je zaprijetio preko Hadžiahmetovića koji šutira sa dvadesetak metara, ali Nurković vrhovima prstiju izbija loptu u korner. To ubacivanje iz ugla je urodilo plodom, jer je Bajićev centaršut završio u srcu peterca gostiju, gje se Bogdanović najbolje snalazi i nogom prikucava loptu u mrežu za vodstvo Plavih.

Prvu opasnost pred golom Antolovića bilježimo u 11. minuti, kada je odbrana domaćih reagovala poprilično konfuzno. Ipak, dobro se završilo po Želju, jer je Sadiković na kraju intervenisao. Željezničar je mogao povesti sa 2:0 u 16. minuti, ali je Beganovićev šut iz slobodnog udarca zaustavio jedan igrač Travnika.

Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti i šansu iz 40. minute. io je to odličan solo prodor Bajića, koji dodaje do Beganovića. Ovaj sa velike udaljenosti odlično šutira ali Nurković krajnjim naporom izbija loptu u korner, nakon kojeg nije bilo opasnosti za goste. Bila je to posljednja prilika za promjenu rezultata na utakmici, ali ostalo je 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme nije donijelo pretjerano kvalitetnu utakmicu. Najozbiljnije prilika za promjenu rezultata na početku prvog poluvremena viđena je u 64. minuti, kada je Đelmić pomalo sebično šutirao nakon sjajnog solo prodora. Imao je krilni napadač Plavih opciju da uputi loptu Kokotu na drugoj strani, ali se odlučio da proba sam završiti akciju.

Ostalo je 1:0 do kraja i Željo je zasluženo slavio.

Premijer liga, 29. kolo:

Željezničar - Travnik 1:0

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Memija, Bajić, Đelmić, Hadžiahmetović, Sadiković, Bogdanović, Kokot, Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik: Nurković, Terzić, Kovač, Nuhić, Aleksić, Dudić, Musić, Brlečić, Sadiković, Smajić, Čivić.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.