Odović: Protiv Borca će odlučiti veći motiv i želja

Novi trener FK Olimpic

Odović: Protiv Borca će odlučiti veći motiv i želja

Fudbaleri Olimpica sutra će u okviru 20. kola BHT Premijer lige BiH na domaćem terenu ugostiti Borac. 

Ovo će ujedno biti i duel dvije ekipe koje će do kraja premijerligaške sezone voditi grčevitu borbu za opstanak, a dan uoči utakmice za SportSport.ba je govorio novoizabrani trener sarajevskog Olimpica Milomir Odović. 

"Meni je zaista žao što sam kratko sa Olimpicom. Mislim da imamo dobar tim i da ćemo uz mnogo, mnogo zalaganja ostvariti pozitivan rezultat protiv Borca. To bi nam dalo mogućnost i vremena da se bolje upoznamo, a samim tim bi i igrači lakše prihvatiti ono na čemu ja insistiram kao trener", kazao je Odović.

Odović ističe da trenutni sastav Olimpica nije mogao dovoljno upoznati, ali... 

"Praktički je bilo nemoguće da nakon samo dva treninga bolje upoznam igrače, ali vidi se da pored iskusnijih, imamo mnogo mladih i perspektivnih fudbalera u timu. Ukupni potencijal je teško sada procijeniti, međutim ja vjerujem da će svi u narednom periodu pozitivno odgovoriti zahtjeve."

Na kraju razgovora iskusni bh. stručnjak se osvrnuo i na Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Činjenica je da je i Borac doveo dosta novih igrača, uključujući i trenera Janjića. Ne sumnjam da se radi o kvalitetnom igraču, međutim vjerovatno ni oni nisu na potrebnom nivou što se tiče spreme i uigranost. Sutra će najviše odlučivati motiv igrača jednog i drugog kluba", zaključio je trener Olimpica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije