Drugi uzastopni poraz Željezničar je doživio večeras na Koševu u gradskom derbiju od Sarajeva

Trener FK Željezničar

Odović: Sudija je pomogao Sarajevu

M. Šljivak

Željezničar je porazom od Sarajeva nastavio rezultatsku krizu.

Plavi su poraženi sa 2:1 u gradskom derbiju, a trener Milomir Odović je nakon utakmice imao šta da kaže:

"Utakmicu je odlučilo, odnosno pokvarilo iskljčenje Bakrača. Nezadovoljan sam dobrim dijelom igrača. Sarajevo je, posebno u prvom poluvremenu dominiralo, a mi smo se u nastavku malo konsolidovali. Čuvanje rezultata je uslovilo da Sarajevo više nije dominiralo. Meni je najveće postignuće povratak Veselinovića i dolazak malog Osmanovića. Jedno se trenira, a drugo se pokazuje na terenu. Neki igrači...", rekao je Odović, te je dodao:

"Mi moramo dalje, ali trebali bismo igrati kako radimo  na treninzima. Ne mogu da shvatim. Ja sam igrao mnogo derbija po uputama trenera. Ne znam šta je u ovom slučaju drugačije. Nadam se da ćemo smoći snage da počnemo dobro igrati. Ne mogu da shvatim neke stvari".

Odović smatra da je sudija pomogao Sarajevu. Na pitanje novinara da li je Irfan peljto malo "pogurao" Bordo tim je rekao:

"Mislim da jeste. Vidite kakve je startove puštao u prvih 20 minuta", rekao je Odović, koji je najavio pojačanja u klubu.

"Mi ćemo morati kupiti nekoliko igrača. Ima tu i nekoliko juniora, ali oni ne mogu biti nosioci igre. Kod izbora igrača morate znati šta hoćete i morate imati malo sreće u svemu tome".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kai Kaii
Ja kao neutralni navijac kazem Peljto svaka cast na sudjenju a ti Odovicu nerise
215 31
rimke
hahahha kmeci qurcu tenkisto
60 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi