Određen sudija za finale Kupa Italije

Doveriju pripala velika čast

Određen sudija za finale Kupa Italije

Italijanski fudbal se, nakon duge pauze zbog pandemije novog koronavirusa, vratio revanš utakmicama polufinala Kupa Italije.

Tako smo minule sedmice saznali finaliste, a to su Juventus i Napoli. Juventus je u polufinalu elminisao Milan, a Napoli ekipu Intera.

Finalna utakmica Kupa Italije će se odigrati u srijedu (21:00h) na stadionu San Paolo u Napulju, a na centru će stajati sudija Daniele Doveri.

42-godišnjem arbtiru je, naime, pripala čast da sudi duel Napolija i Juventusa za trofej, a to će za njega biti prvi put da sudi jedno veliko finale.

Daniele Doveri je osve sezone dijelio pravdu na 17 takmičarskim mečeva. Podijelio je 63 žuta kartona, dva crvena kartona i dosudio jedan penal.

Juventus nije veliki favorit u srijedu, ali mu se svejedno daju nešto veće šanse za pobjedu i trofej osvajača Kupa Italije. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Napolija i Juventusa u finalu!

Treba dodati da će Doverijevi pomoćnici biti Alassio i Paganessi, a da će Calvarese biti četvrti sudija. U VAR sobi će biti Massimiliano Irrati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.