Hari Vukas: Za pobjedu u Bijeljini morat ćemo biti puno bolji nego u Doboju kod Kaknja
Trener Plemića zadovoljan je odrađenim u dvotjednoj stanci u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine

Press HŠK Zrinjski pred gostovanje u Bijeljini kod Radnika

Hari Vukas: Za pobjedu u Bijeljini morat ćemo biti puno bolji nego u Doboju kod Kaknja

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je upriličena press konferencija uoči utakmice 8. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u kojoj će Zrinjski gostovati bijeljinskom Radniku.

Okupljenim novinarima obratio se trener Plemića Hari Vukas koji je press otvorio biranim riječima o ekipi Radnika:

"Ekipa Radnika jedna je dobra ekipa, takmičarska s odličnim trenerom i mislim da će ova utakmica biti veliki ispit za nas" - rekao je Vukas i dodao: -" nezgodni su i kvalitetni i čeka nas teška utakmica. Mi smo bili nekoliko dana u Livnu, neki igrači su nam se vratili, neke još čekamo, ali mi smo napravili niz dobrih treninga, radili smo na taktici više nego uobičajeno pa ćemo vidjeti šta će to sve u konačnici donijeti".

Igrači Zrinjskog će u ovom mjesecu opet ući u ritam subota - srijeda - subota pa se Vukas osvrnuo i na to:

"Zato nam je ova dvotjedna stanka toliko i dobro došla da se oporavimo i pripremimo za sve ono što nas opet čeka. I prije sam govorio da je prvenstvo jako dugo, a sada se tu uključuje i Kup. Nema previše filozofije, teren je mjerilo svega"

"Što se tiče ozlijeđenih nogometaša stanje se dosta popravilo, tu su opet Barbarić, Rugašević i Govedarica a trenutno smo samo bez Tičinovića i Stanića".

Rekao je Vukas još nekoliko riječi o subotnjem protivniku:

"I oni su imali evropski nastup u kome su po meni odlično predstavili bh. nogomet. Kompaktni su i nezgodni s nekoliko stvarno kvalitetnih pojedinaca i kvalitetnim trenerom koji s njima dugo radi i sve se to prepoznaje i vidi na terenu u njihovoj igri".

Naglasio je trener Plemića da će za pobjedu u Bijeljini trebati pružiti mnogo više nego je to bio slučaj u Doboju kod Kaknja:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slažem se da ćemo u Bijeljini morati dati dosta više nego protiv Mladosti. Ipak, ta utakmica je iza nas i ona je bila zadnja u tom teškom nizu i uspjeli smo to rezultatski kompenzirati i sretno i spretno ali slažem se, opet ponavljam, da će u Bijeljini morati sve biti bolje" - naglasio je Hari Vukas.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
Aaalliii niikadaaaa vehlež neeće niikadaa, livada je uvijek livadaaaaaa
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi