Odriču li se Neuera? Bayern spremio senzacionalno golmansko pojačanje
Foto: EPA

Ugroženo mjesto iskusnom golmanu

Odriču li se Neuera? Bayern spremio senzacionalno golmansko pojačanje

Midhat Šljivak

Povrede Manuela Neuera zabrinule su rukovodstvo minhenskog Bayerna, pa bi bavarski velikan mogao tokom ljeta mogao posegnuti za dovođenjem kvalitetne zamjene za 32-godišnjeg golmana.

Navodno, Bayern je spremio ponudu za golmana Barcelone Marca-Andrea ter Stegena, kojeg vide kao idealnu zamjenu za Neuera.

Ter Stegen je iskusnom golmanu rezerva i u reprezentaciji Njemačke. Vrlo lako bi se moglo desiti da bude i prvi čuvar mreže Elfa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ipak, tek nakon Mundijala bi moglo biti zanimljivo. Ponuda Bayerna je navodno veoma ozbuljna, ali pitanje je da li Barca želi prodati golmana koji je ugovorom vezan do 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ter Stegen je član Barce postao 2014. godine. Stigao je iz Borussije Moenchengladbach za 12 miliona eura i od prošle sezone je potao prvi golman kluba. Prvu sezonu u klubu bio je zamjena Claudiju Bravu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti