Održan sastanak osam klubova Prve lige Federacije

Traže regularnije takmičenje

Održan sastanak osam klubova Prve lige Federacije

S. Mlaćo

Osam kola ostalo je do kraja ove sezone Prve lige Federacije naše zemlje.

Skoro pa redovno klubovi nakon svojih utakmica izdaju saopštenja, kritikuju dijelioce pravde, traže od Saveza regularnije takmiečenje, a danas je u hotelu "Park" u Vogošći održan sastanak čelnika osam klubova Prve lige Federacije.

Ostali klubovi se zanimljivo nisu pojavili.

Svi čelnici osam klubova učestvovali su u diskusiji, a sastanku su se odazvali predstavnici slijedećih klubova: NK Travnik, FK Rudar Kakanj, FK Bosna Sema, NK GOŠK Gabela, NK Bratstvo, FK Velež, FK Radnički Lukavac i NK Bosna Visoko.

Danas će se svih osam klubova oglasiti zajedničkim saopštenjem, a na sastanku se govorilo o regularnosti takmičenja, sudijskoj komisiji, te pronalaženju načina za što regularnije takmičenje do kraja sezone. Glavni cilj bio je osnivanje udruženja klubova Federacije BiH.

Na samom kraju sastanka ispred svih osam klubova obratio se Elmedin Branković.

"Danas se osam klubova Prve lige Federacije sastalo sa jednim ciljem, a to je da se pokuša oformiti udruženje klubova Federacije, a raspravljano je najviše o regularnosti Prve lige Federacije, dok će zvanični stav biti u toku današnjeg dana ili eventualno sutra. Najbitnije od svega jeste da se pokazao interes više od 50 posto klubova Prve lige Federacije i da se napokon pokušaju promijeniti neke stvari, a naš cilj i naša borba neće prestati na ovome. Mi želimo uključiti što više klubova iz Federacije, te ih ovim putem pozivam da se priključe i da nam se jave. Nadam se da ćemo svojoj borbom pravnim i regularnim sredstavima postići ono što želimo", kazao je Branković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Raduje činjenica da je osam klubova pristalo da sjedne i razgovora o problemima koji su izgleda prešli svaku mjeru", dodao je Branković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi