Održana prozivka NK Jedinstvo: Jednom nogom smo ispali, ali nema predaje

U srijedu startaju pripreme

Održana prozivka NK Jedinstvo: Jednom nogom smo ispali, ali nema predaje

Novi šef stručnog štaba Jedinstva iz Bihaća Safet Nadarević danas je na stadionu Pod borićima obavio prozivku.

Na prozivci trenutno posljednjeplasirane ekipe Prve lige Federacije BiH se pojavilo 14 fudbalera, dok su petorica opravdano izostala, ali se očekuje da u narednim danima i oni budu dio tima.

Kada su u pitanju nova imena, crveno-bijeli dres su zadužili Ante Petrović (NK Velež) i Nikola Đurić (NK Travnik), a od povratnika tu su Sanid Halilović, Benjamin Dizdarić, Ekrem i Irman Hodžić. Konačan spisak će biti dostupan u srijedu, kada bihaćki tim ujedno i starta sa pripremama za drugu polusezonu.

Prisutnim medijima na prozivci obratili su se predsjednik Emir Mujadžić, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, te šef stručnog štaba Safet Nadarević. Svjesni teške situacije u kojoj se klub našao u prvom dijelu sezone, današnji sagovornici istakli su da i pored zadnjeg mjesta na tabeli niko neće podignuti „bijelu zastavu“ i odustati od borbe za opstanak dokle god postoji i teoretska šansa za to.

„Nakon okončanja prvog dijela prvenstva intenzivirali smo razgovore oko sudbine kluba i njegovog financiranja i zahvaljujem gradonačelniku Fazliću što se aktivno uključio u rješavanje problema oko NK Jedinstvo i osigurao podršku Grada Bihaća u drugom dijelu prvenstva. Posložili smo jednu novu ekipu, novi stručni štab i uvjeren sam da ćemo pokazati snagu i odlučnost u borbi za opstanak“, kazao je Emir Mujadžić, predsjednik NK Jedinstvo, naglasivši da će se dugovanja prema igračima rješiti do srijede.

Ističući da je u proteklom periodu očekivao veću angažovanost sportskih radnika u rješavanju financiranja i vođenja NK Jedinstvo, gradonačelnik Fazlić kazao je da je ipak evidentno da klub bez podrške Gradske uprave ne može funkcionisati.

„I do sada je NK Jedinstvo imalo novčanu podršku Grada i imati će i u ovoj drugoj polusezoni. Doveli smo novi stručni štab, određena pojačanja i naravno idemo u borbu za opstanak. Cilj mi je u narednom periodu stvoriti uslove za ulaganje u struku, omladinski pogon i sportsku infrastrukturu. A paralelno s tim konačno rješavanje statusa kluba u smislu pronalaska investitora koji bi preuzeo upravljanje kluba„,  kazao je gradonačelnik Fazlić, te dodao da će se do početka polusezone popraviti i dio infrastrukture na stadionu potrebne za nesmetano takmičenje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nadarević je u svom obraćanju naglasio da od igrača očekuje maksimalnu borbenost i zalaganje.

„Svjestan sam da smo jednom nogom ispali iz lige, ali nema predaje, okupili smo momke koji će ponijeti teret u drugoj polusezoni. Idemo od utakmice do utakmice uz maksimum zalaganja i bez pritiska i opterećenja stanjem na tabeli koje nije idealno, ali nema predaje", riječi su Nadarevića.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi