Neymar: Dvije sedmice prije nego sam otišao svima sam rekao da ostajem

"Barca me i dalje voli"

Neymar: Dvije sedmice prije nego sam otišao svima sam rekao da ostajem

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski reprezentativac Neymar kaže da je imao dosta problema prilikom donošenja odluke o napuštanju Barcelone.

Neymar je dvije sedmice vagao, na kraju odlučio da ode u Pariz, a prethodno je saigračima tvrdio da ostaje s njima.

"Barça je klub koji me je uvijek oduševio i još uvijek me voli. Razgovarao sam s kolegama, ali pokušao sam nešto novo", izjavio je Neymar u intervjuu za ESPN.

"Donio sam jako tešku odluku. Bilo je trenutaka u kojima sam sumnjao, govorio sam da ostajem i to je trajalo dvije sedmice, a onda sam odlučio da odem iako sam prethodno saigračima rekao da ostajem. Želio sam neki novi izazov", poručio je.

Neymar je bio dosta kritikovan kada je uhvaćen na karnevalu u Brazilu samo nekoliko dana nakon što je teško povrijeđen.

"To mi je smetalo, bio sam povrijeđen, ali sam mogao hodati. Trenirao sam dva mjeseca. Ono što me najviše nervira jest da vidim igrače koji govore o tome. Oni su igrali i činili isto, i neke gore stvari", požalio se.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Govorio je o svom stilu igranja.

"Moj način igranja se već zna: uzeti loptu i krenuti naprijed. Moja najbolja kvaliteta uvijek su bili moji driblinzi. Moj stil je ono što tjera ljude da dođu na stadion. Niko ne vidi udaranje po nogama, da to voli, išli bi gledati MMA ili boks. Volim kako igram, nastavit ću tako", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi