Allegri: Ne treba dramiti ako se Liga prvaka nije osvojila pet godina

Trener Juventusa

Allegri: Ne treba dramiti ako se Liga prvaka nije osvojila pet godina

Trener Juventusa Masimiliano Allegri kaže da ne treba previše dramiti oko toga što u posljednjih pet godina nije uspio da osvoji Ligu prvaka s ovim klubom.

Podsjetimo, Stara dama je ove sezone važila za jednog od glavnih favorita kada je u pitanju osvajanje Lige šampiona, ali je ipak ispala u četvrtini finala od Ajaxa.

Allegri je danas, pred meč protiv Intera, govorio o tom neuspjehu te je poručio kako ne tzreba previše dramiti.

"Moj mandat je trajao samo pet godina i mogu govoriti samo o tome. Ako ne osvojite Ligu prvaka pet godina, to nije tolika drama", kaže Allegri i dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo shvatiti gdje smo griješili, raditi na tome i imativ malo više sreće. Ove godine, po prvi put u pet sezona, ušli smo u četvrtfinale u lošoj formi. Ja sam jedan od krivaca za to", dodao je on.

Inače, Juve sutra igra susret protiv Intera u Seriji A, a taj meč nema nikakvu rezultatsku vrijednost za Staru damu jer je titula prvaka već osigurana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi