Odvratni navijači imitirali avione u meču protiv Chapecoensea

Vrijeđali žrtve nesreće

Odvratni navijači imitirali avione u meču protiv Chapecoensea

M. Šljivak

Fudbalska federacija Južne Amerike (Conmebol) pokrenula je disciplinski proces protiv urguvajskog Nacionala zbog morbidnih poruka sa tribina u meču protiv Chapecoensea.

Navijači ovog tima su imitirali zvuk aviona i imitirali su rukama krila, vrijeđajući tako stradale igrače Chapea, koji su poginuli u avionskoj nesreći krajem 2016. godine.

Nacional se zbog poteza navijača suočava sa velikom kaznom. Conmebol sigurno neće štediti ovaj klub koji će kao i mnogi drugi zažaliti zbog ponašanja navijača.

Podsjestimo, u novembru 2016. godine gotovo kompletna ekipa Chapecoensea je poginula na putovanju u Kolumbiju gdje su trebali igrati prvi meč Copa Sudamericana.

Ukupno je u toj nesreći poginula 71 osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti