OFI Kreta istupila iz lige: Ovo je sramota!

Predsjednik kluba razočaran

OFI Kreta istupila iz lige: Ovo je sramota!

OFI Kreta, jedan od najstarijih grčkih klubova, odlučio je okončati svoju epizodu u tamošnjoj prvoj ligi. 

Ovu odluku sada već bivši grčki prvoligaš saopštio je jučer, a glavni razlog istupanja iz lige leži u lošoj financijskoj situaciji, ali i nezadovoljstvu zbog nejednakih kriterijuma koji klubovi u Grčkoj imaju.

"Maske su pale... OFI je žrtva drugim klubovima koji sada mogu lagodno nastaviti prvenstvo. Odlučili smo da ćemo napustiti trulu atmosferu koja vlada u grčkom fudbalu. Fudbalski savez je odlučio protiv nas, a mi smo htjeli sezonu da završimo dostojanstveno. Ovo što se događa je sramota za fudbal", kazao je predsjednik kluba Nikolaos Machlas, koji je svojevremeno nosio dres Ajaxa.

Što se tiče OFI-ja, radi se o klubu koji je osnovan 1925. godine. Ove sezone prekrišio je financijska pravila nekoliko puta, a jednom je bio čak i kažnjen sa oduzimanjem deset bodova. Na kormilu ovog tima jedno vrijeme bio je i legendarni Gennaro Gatusso. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.