Scene za pamćenje u Srebreniku: Golčina Hasića i erupcija oduševljenja, cijeli stadion na nogama
Sjajan odaziv navijača u komšijskom derbiju FOTO: OFK Gradina

Gradina pružila sjajan otpor Slobodi, ali i bila bliže pobjedi

Scene za pamćenje u Srebreniku: Golčina Hasića i erupcija oduševljenja, cijeli stadion na nogama

Samir Mlaćo

Srebrenik je u subotu bio na nogama.

Gradina je u okviru 19. kola Prve lige FBiH ugostila Slobodu, a završilo je 1:1.

Domaći su pružili sjajan otpor lideru na tabeli, ambiciozni trener Muamer Salibašić odlično je spremio ekipu za ovaj meč i u Slobodi nisu imali pravo rješenje.

Meč je odigran pred oko 1.200 navijača, a gradski stadion u Srebreniku je eksplodirao kada je Amar Hasić u trećoj minuti sudijske nadokande matirao golmana Slobode Azira Muminovića.

Hasić je dobio na stranu jednu loptu od Dine Andrića, odlučio je oprobati udarac i na kraju efektno pogodio.

Publika je bila na nogama i već su domaći počeli sa slavljem, a Hasić je u tom momentu bio najsretniji čovjek na planeti.

Ovako je to izgledalo....

Oglasi

• Fazlić -> Forić -> Andrić -> Hasić 🚀🔥 Uživajte u sjajnoj akciji fudbalera OFK Gradina i još boljoj realizaciji i...

Posted by OFK Gradina Srebrenik on Sunday, March 31, 2024

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo. U desetoj minuti sudijske nadoknade prekid i pogodak. Poprilično nesigurni sudija Kapo iz Kaknja pokazuje na korner za goste, uz velike proteste domaćih, a zatim iz novog kornera iskusni Nikola Komazec pogađa za 1:1.

I Komazec je burno proslavio pogodak, nastao je haos na tribinama i brojni predmeti su se našli kraj klupe gostiju.

Na kraju ipak pružene ruke iz oba tabora, a publika je mogla uživati u veoma dobrom meču koji je opravdao očekivanja.

"Hvala što podržavate lokalni Klub! Ponosni smo na kompletan kolektiv ali i na činjenicu da je čak 7 “domaćih” igrača jučer upisalo svoje minute dok se 11 njih nalazilo u rosteru za susret sa FK Sloboda Tuzla. Svi momci su pružili posljednji atom snage za grb Gradine, hvala što ste im dali dodatni vjetar u leđa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovim putem vas pozivamo na još jaču podršku u nastavku sezone, a vjerujemo da ćemo u toku godine dobiti i još značajniju podršku i sponzora i privrednika kako bismo zajedno gledali fudbal i ovakve slike u Srebreniku", istakli su iz Gradine putem zvanične stranice nakon subotnjeg komšijskog derbija.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja već narednog vikenda. Sloboda je i dalje lider i sada dočekuje NK Zvijezda Gradačac, dok Gradina ide na megdan bihaćkom Jedinstvu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Libero8
Pola utakmice su prespavali na terenu a da igrači Slobode nisu napravili bilo kakav faul.Valjali su se kao djeca po terenu kao da kamere nisu snimale ništa.Sramota od fudbala.
1 0
Slobtz77
Šta ćemo sa regularno poništenim golom i prečkom Slobode .Kakve je to Gradina imala šanse osim šuta koji neće više nikad u karijeri dati ne budite smiješni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi