U BiH formirana navijačka grupa Rođeni, premijeru će dugo pamtiti

Klub za koji navijaju ostvario pobjedu

U BiH formirana navijačka grupa Rođeni, premijeru će dugo pamtiti

A. Čaušević

Rijetki niželigaši u BiH se mogu pohvaliti sa navijačkim grupama koje svoj tim prate na domaćim i gostujućim terenima. 

Interesantna priča nam stiže iz Donje Međiđe, tačnije iz Tuzlanskog kantona, a glavni akter priče je lokalni klub OFK Međiđa.

Naime, grupa navijača ovog kluba je formirala navijačku skupinu interesantnog naziva - Rođeni.

Zanimljivo je da ovaj nadimak nosi velikan bh. fudbala, mostarski Velež. 

Međiđa se takmičit u Drugoj ligi TK, odnosno petom rangu bh. fudbala, a u nedjelju je gostovala ekipi Biberovo polje i upisala ja trijumf sa 2:3.

Oglasi

Jedan od igrača dao je osvrt na premijernu utakmicu za SportSport.ba.

"Velika pobjeda naših momaka i vrijedna tri boda nosimo kući iz Biberovog Polja. Ovu pobjedu posvećujemo našoj novopečenoj navijačkoj skupini Rođeni koji su svih 90 minuta gromoglasno bodrili naše momke i nosili ih do nova tri boda.

Odlično otvaramo utakmicu i prijetimo preko Osmanovića, Salihovića i Šahdanovića. Gosti uzvraćaju i prijete iz kornera u par navrata šutirajući direktno iz kornera, ali Haskić je bio na visini zadatka.

Na ubacivanje Salihovića odlično reaguje Halilović gdje posprema loptu u mrežu domaćina.

Domaćini su mogli vrlo brzo do izjednačenja ali ponovo se istakao Haskić koji refleksnom intervencijom sa 3m brani stopostotnu šansu i ostavlja naš tim u prednosti. Zatim domaćini prave prekršaj 25m od gola, loptu je uzeo Halilović koji efektnim udarcem savladava golmana i donosi nam prednost od 0 - 2.

Oglasi

Domaćini brzo povezuju konce igre, prijete iz slobodnog udarca koji odsijeda na prečki našeg gola. Nakon toga pravimo prekršaj u "crvenoj zoni" gdje sa 16m lopta iz slobodnjaka nesretno pogađa Osmanovića koji trese vlastitu mrežu. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Početak drugog dijela i odmah izjednačeje, loptu iz svoje polovice degažira bek domaćina, lopta prelijeće cijelu nasu odbranu i napadač domaćina posprema za izjednačenje.

Nakon izjednačenja, glavni sudac ovog meča Agan Ramić, počinje praviti show. Nepotrebna sjeckanja igre, prekrsaji oko 16m i bespotrebno kartoniranje naših igrača.

U terenskoj nadmoći domaćina, iz kontre dolazimo do vodstva gdje Bajraktarević gura loptu pored domaćeg golmana za, na kraju ispodstaviće se, konačan rezultat. Domaćini svo vrijeme prijete, stvaraju šanse ali bez učinka.

Nakon toga na scenu ponovo stupa Ramić, glavni akter današnjeg susreta, koji svira nepostojeći penal za domaćina gdje naš štoper Bešić izbija loptu van granica, protivnicki napadac se sudara s njim i Ramić pokazuje na bijelu tačku i Bešiću daje drugi žuti, tj.crveni karton.

Oglasi

U pokušaju da dobijemo objašnjenje, Mešića takođe "nagrađuje" crvenim kartonom i naš tim ostavlja sa 9 igrača u polju.
Ali titulu glavnog lika današnje utakmice preuzima Tokić Adnan, koji u dogovoru sa svojim igračima šalje loptu pored gola apelirajući glavnom arbitru na nepotrebne greške i sakaćenje naše ekipe.

Time Ado dobija gromoglasan aplauz cijelog stadiona Torine i svakako gest koji će ostati upamćen.

Nakon penala, Šahdanović Irnes dobiva drugi žuti (crveni) kako kasnije saznajemo zbog odugovlačenja vremena. Ovom prilikom želimo se zahvaliti domaćinu na fer i korektnog igri, gostoljubivom dočeku i na kraju najvećim mogućim fair play potezom donose tri boda našoj ekipi.

Danas je pobijedio sport, gdje ni lica zadužena za dijeljenje "pravde" nisu mogla uticati na konačan ishod, zahvaljući ljudskosti i obrazu domaćina. Želimo se zahvaliti i našim vjernim navijačima koji su uz bubanj svo vrijeme bodrili našu ekipu.

Još jednom hvala domaćinu i svim prisutnim koji su mogli uživati u predstavi obje ekipe. Fudbal je više od igre. Svaka čast našim momcima na današnjoj predstavi koji su ostavili srce na terenu i donijeli važna tri boda sa izuzetno teškog gostovanja", poručili su iz bh. petoligaša.

Top Komentari

Rastafarian
Šabani bi im bolje pristajalo od Rođeni.
4 13
Zulfikar
Bolje da se zovu Alkosi ili pak Kroneri...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti