Jagodić je došao kao spasilac, ali proljeće se pretvorilo u noćnu moru

Klub ispada u treći rang

Jagodić je došao kao spasilac, ali proljeće se pretvorilo u noćnu moru

Haris Zilić

Vladi Jagodiću ne ide najbolje u novom klubu i mogao bi doživjeti jedan od najtežih trenerskih udaraca u karijeri.

Jagodić je krajem januara ove godine sjeo na klupu OFK Titograda, a cilj je bio da ekipu pokuša spasiti ispadanja u crnogorsku treću ligu, ali kola su krenula skroz drugim putem.

Jagodić je na klupi OFK Titograda u proljetnom dijelu sezone upisao samo jedan trijmf uz četiri remija i šest poraza.

Ekipa je zakovana za dno tabele Druge lige sa 14 bodova, 15 manje od sigurne zone šest kola prije kraja i već naredni vikend gostuju drugoplasiranoj ekipi Arsenal Tivat nakon čega bi i matematički mogli ispasti u treći rang.

Bh. stručnjak očigledno avanturu u Crnoj Gori neće pamtiti po dobrom, a vidjet ćemo naredne sezone gdje će ga odvesti novi agnažman i da li ćemo ga možda ponovo gledati na klupi nekog od bh. klubova.

Jagodić je prije OFK Ttitograda angažman imao u FK Radnik Bijeljina, a vodio je i FK Borac, FK Laktaši, NK Zvijezda Gradačac, NK Jedinstvo, Javor Matiš, FK Sloboda Tuzla, NK Čelik, FK Kozara...

Bio je i selektor mlade reprezentacije naše zemlje.

Sa Borcem je osvojio titulu prvaka Premijer lige u sezoni 2010/11, dok je sa FK Laktaši bio prvak RS-a u sezoni 2006/07.

Da stvar bude zanimljivija, crnogorski treći rang je i najniži rang u crnogorskom fudbalu, tako da će OFK Titograd imati težak zadatak u narednom periodu da se vrati u drugoligaško društvo.

Top Komentari

Donrolls
Najveća ubleha u bh fudbalu
7 1
Bhf111
Najgori trener u regiji hahah
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi