Oglasili se iz Fudbalskog saveza Izraela: Utakmica vjerovatno neće biti odigrana

Problemi za Željezničar u Haifi

Oglasili se iz Fudbalskog saveza Izraela: Utakmica vjerovatno neće biti odigrana

Endin Čaušević

FK Željezničar sutra treba igrati meč prvog pretkola Evropske lige u gostima protiv Maccabi Haife, ali je ova utakmica pod znakom pitanja.

Naime, poznato je da šestorica igrača Plavih nisu otputovala u Izrael jer su pozitivni na koronavirus, a igrači i delegacija Željezničara ponovo se danas testirala u Haifi.

Izraelski mediji objavili su danas da je meč pod upitnikom jer su testovi pokazali da su zaražena još četvorica igrača Željezničara. Također, Plavi ne smiju da napuštaju hotel, te je odgođen i večerašnji trening.

Mediji u Izraelu prenijeli su i saopštenje Fudbalskog saveza ove zemlje iz kojeg su poručili da se sutrašnja utakmica Maccabija i Željezničara vjerovatno neće odigrati, te da će izraelski tim put drugog pretkola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nakon što se ispostavilo testiranjem da su zaražena još četvorica igrača Željezničara generalni direktor FS Izraela, Ratem Kemer, je obavijestio o tome ministra zdravstva Izraela i UEFA-u kako to ide po protokolu. Postoji velika mogućnost da utakmica vjerovatno neće biti ni odigrana, a zvanična odluka će se znati ubrzo", poručili su iz FS Izraela.

Treba dodati da je i osoba u čijim je rukama odluka o odigravanju ove utakmice izraelski ministar zdravstva Yuli Edelstein koji se prema posljednjim informacijama izraelskih medija protivi odigravanju sutrašnje utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Doprvaci
Evo izraelci javljaju, 5 pozitivnih igrača + 1 pas.
4 12
Tito1
hoće li ih naš savez kazniti radi širenja zaraze u prvih 5 kola...bijednici, krivotvore nalaze!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi