Oglasio se Fener: Obustavite prvenstvo!

Nakon oružanog napada na autobus s igračima

Oglasio se Fener: Obustavite prvenstvo!

Nakon oružanog napada koji je izveden u subotu navečer na autobus koji je prevozio fudbalere turskog Fenerbahče, a u kojoj je ranjen samo vozač auobusa, turski fudbalski gigant zahtjeva da tamošnja Super liga bude suspendovana.

"Sve dok se ne pronađu krivci i ovaj slučaj ne bude riješen na način koji će zadovoljiti javnost i Fenerbahče, suspenzija prvenstva je neizbježna", kaže se u saopštenju istanbulskog kluba.

"Krv je pala i fudbal je utišan. Sad je najvažnije da se pronađu i kazne počinioci", stoji na zvaničnoj klupskoj internet stranici Fenera. 

Napominjemo da se napad odigrao u subotu dok su se igrači vraćali u Istanbul nakon pobjedničkog gostovanja Rizesporu (5:1). Oni su iz grade Rize krenuli na aerodrom u susjedni Trabzon, a napad su osudili turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i turski klubovi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.