Oglasio se i Dietmar Hopp: "Da bar znam šta ti idioti žele od mene..."

Prvi čovjek Hoffenheima

Oglasio se i Dietmar Hopp: "Da bar znam šta ti idioti žele od mene..."

Edmir Škorić

Njemački milijarder Dietmar Hopp oglasio se nakon što je jučer bio izvrijeđan na vlastitom stadionu od strane navijača Bayerna.

Hopp se našao u centru skandala tokom meča Hoffenheim - Bayern, koji je i prekinut jer su pljuštale uvrede od strane Bayernovih navijača prema prvom čovjeku domaćina.

“Ja se neću predati? Zašto da ne dolazim na moj stadion. Ljudi koji rade loše stvari ne bi trebalo da budu na stadionima, a ne ja", kazao je Hopp i, dakako, bio u pravu.

Njega već godinama vrijeđaju navijači 'tradicionalnih' njemačkih timova koji imaju bogate historije, a Hopp je od malog Hoffenheima napravio ekipu koja igra Ligu prvaka i bori se u vrhu njemačke Bundeslige već godinama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da znam šta ti idioti žele od mene, bilo bi mi lakše da razumijem. Ne mogu da objasnim tu mržnju, to je povratak u mračna vremena", rekao je Hopp, kojeg mrze jer je na čelu "vještačkog projekta".

Sličnu sudbinu proživljava i Leipzig kojeg je preuzeo Red Bull, a tek su pošteđeni Bayer i Wolfsburg jer su i oni u vlasništvu velikih firmi - "Bayer" i"Volkswagen".

Top Komentari

JulianNagelsmann23
Ali pazi ti ironiju. Kada sam bio 2011/12 na probi u Unterhaching tada 3 liga njemačke.Priča mi jedan od sponzora kluba za Bayern kako sve što se desava u njemačkom nogometu ide preko Bayerna, ako on tako želi bit će... Od para, igrača, reprezentacije i sl. Pa sada stani, pa ako je netko mafija i to ozbiljna onda je to Bayern, čim dodje privatni kapital odmm problem i vrijeđanje. Šta drugi klubovi ne smiju funkcionirat...
2 4
xavi26
Tom logikom svi klubovi su nekad bili vjestacki..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi