N/FSBiH povodom meča u Goraždu: Isključivo i jedino nadležan je NSFBiH!

Mnogo bure nakon meča u Goraždu

N/FSBiH povodom meča u Goraždu: Isključivo i jedino nadležan je NSFBiH!

S. Mlaćo

Ne stišava se bura nakon meča Goražde - Velež. Jučer je na sjednici Komisije za sudije i suđenje usvojen izvještaj kontrolora suđenja i službena lica neće biti kažnjena.

U redovima FK Velež su razočarani zbog ovakve odluke, a sada se oglasio i Nogometni savez naše zemlje.

Iz krovne kuće bh. nogometa istakli su žaljenje zbog dešava na meču u Goraždu, ali i dodali da je za ovaj meč isključivo i jedino nadležan Nogometni savez Federacije BiH.

"NS/FS BiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja.

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NS/FS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici.

NS/FS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NS/FS BiH i NS Federacije", istakli su iz NS BiH putem zvanične stranice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDan
Standardno, iz supljeg u prazno 10-15 dana dok se ne zaboravi... Sve go bandit...
4 1
Haroni
Da imate imalo savjesti izvrsili bi pritisak na komisiju, nego se samo ogradili kako nemate nikakve veze s lakrdijom. Odvi Dubiozu do daske " Svi smo ista govna" i nastavite (ne)radit kvalitetno placen posao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi