Oglasio se i Jose Mourinho i rekao šta misli o potezu Kepe
Jose Mourinho je bio jedan u nizu onih koji su dali komentar na ovaj događaj

Portugalac je objasnio dobre i loše strane poteza golmana Chelseaja

Oglasio se i Jose Mourinho i rekao šta misli o potezu Kepe

S. Pašalić

Finale Carabao kupa između Manchester Cityja u Chelseaja koje se jučer igralo obilježila je nesvakidašnja situacija.

Nakon što je u regularnom dijelu i produžecima bilo 0:0 oba tima su se već pripremala za penale, a trener Chelseaja Maurizio Sarri je htio izvršiti zamjenu golmana te umjesto Kepe Arrizabalagae uvesti Willyja Caballera.

Međutim mladi golman Chelseaja je odbio da izađe iz igre nakon čeka je Maurizio Sarri poludio. Mnogo se prašine podiglo oko tog događaja pa su i mnogi bivši igrači i treneri u Engleskoj komentarisali ovaj događaj.

Tako je svoj komentar na cijelu situaciju dao i bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

"Mislim da je u jednu ruku Kepa htio pokazati svoje samopouzdanje i želio je reći 'Ja sam tu, želim da branim penale i siguran sam da ću biti uspješan u tome', a to je ono što se meni sviđa", rekao je Mourinho.

"Ali opet, ne sviđa mi se što je on doveo trenera u nezgodnu situaciju, kao i jednog od svojih saigrača koji je bio spreman da uđe", dodao je Mourinho.

"Na kraju smo vidjeli kako je Caballero bio uvučen u nezgodnu situaciju u kojoj nije planirao da učestvuje", zaključio je bivši trener Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi