Šta je Kepa rekao Sarriju i saigračima kada je ušao u svlačionicu?

Mladi golman Chelseaja u centru pažnje

Šta je Kepa rekao Sarriju i saigračima kada je ušao u svlačionicu?

E. Čaušević

Mladi španski golman Kepa Arrizabalaga nalazi se u centru pažnje nakon što je u jučerašnjem finalu engleskog Liga kupa odbio da izađe iz igre.

Kepi se u finišu drugog produžetka ukazivala pomoć dva puta, te je trener Chelseaja spremio Willyja Caballera kao zamjenu. Kada je sudija signalizirao da se izmjena napravi nastao je pravi haos na terenu jer je Kepa odbio da izađe iz igre zbog čega je "poludio" Maurizio Sarri.

Golman Chelseaja ostao je na golu i uspio odbraniti jedan penal, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da dođe do trofeja. Mnogi su s nestrpljenjem čekali press konferenciju i Sarrijevo obraćanje, ali je on samo kratko rekao da je sve to bio nesporazum i da nije znao da je Kepa oporavljen.

Međutim, Kepa je nakon utakmice očito dobro znao da je napravio ogromnu grešku koja bi ga mogla žestoko koštati. Kepa bi mogao ostati bez mjesta prvog golmana zbog ignorisanja trenera čime je uveliko narušen njegov autoritet u londonskom klubu.

Kepa je poslije meča bio vidno uzrujan, te je u svlačionici održao govor za saigrače i Sarrija. Engleski mediji prenose da se on izvinio za ono što je uradio, te da je jednostavno htio ostati na golu jer nije bio povrijeđen, te je vjerovao da nema razloga da napušta teren.

Također, mladi golman je poručio da je spreman i na kaznu od Sarrija, te da će poštovati sve što trener Chelseaja odluči. O Kepinoj sudbini će se znati već u narednoj utakmici kada će se vidjeti da li će on biti na golu Plavaca ili ne.

Sarri: Između mene i Kepe je došlo do nesporazuma

Iako smo svi očekivali mnogo 'sočniju' priču, Sarri je imao prilično čudno objašenjenje u jednoj rečenicu koju je rekao do sada za Sky Sport.

"Bio je to nesporazum", kaže Sarri....

Trener Chelseaja sada se pojavio i na press konferenciji:

"Mislio sam da je Kepa nespreman za penale. Htio sam da Caballero uđe na teren jer sam se bojao da će Kepa imati grčeve. Ali, doktor mi je objasnio da se ne radi o grčevima".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moram razgovarati s njim jer mora razumjeti da ćemo zbog ovakvih scena ući u probleme, naročito s medijima".

"Bio je to veliki nesporazum. Kepa je bio u pravu, ali je na pogrešan način to sproveo".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi