Oglasio se i legendarni Ronaldo: Kada pobjeđuju, pobjeđuje Messi, kada gube, krivi su drugi

Prokomentarisao je i špekulacije o prelasku Neymara u Real Madrid

Oglasio se i legendarni Ronaldo: Kada pobjeđuju, pobjeđuje Messi, kada gube, krivi su drugi

S. Mlaćo

Messi i društvo tuguju. Barcelona je nevjerovatnom revanšu polufinala Lige prvaka ispustila tri gola prednosti protiv Liverpoola, te završila svoju epizodu u ovom takmičenju.

Mnogo je komentara nakon ovog meča, a oglasio se i legendarni Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima koji je jasno istakako probleme španskog prvaka.

"Barcelona ima strašan tim sa najboljim igračima na svijetu. Međutim, nepravedno je da kada pobjeđuje, pobjeđuje Messi, a kada gube, krivi su Valverde i Coutinho. To je nepravda prema ekipi. Messi je bio sjajan u prvom meču, ali u drugom je krivac kao i ostali", jasan je bio legendarni Brazilac.

Prokomentarisao je i mogući prelazak Neymara iz PSG-a u Real Madrid.

"Ne vjerujem da će u Real. PSG ga neće prodati. Puno ga kritikuju, a kritike utiče na igrače. On ipak igra na vrhunskom nivou godinama".

Situaciju u Realu opisao je na zanimljiv način.

"Ne možete stalno da pobjeđujete. Navijači su razmaženi. Naiđe takva sezona, nije ovo nikakva drama", dodao je Ronaldo.

Ronaldo trenuno obavlja ulogu vlasnika i predsjednika Valladolida.

Navijači vrijeđali Messija

Barcelona je u prvoj utakmici na krilima Lionela Messija pobijedili sa 3:0 i mnogi su vjerovali da je u ovom dvomeču sve riješeno, ali su se prevarili. Redsi su odigrali fantastično u revanšu i pobijedili sa 4:0 što ih je odvelo u finale.

Na velikom udaru kritika navijača i javnosti našli su se fudbaleri Barcelone, pa čak i Lionel Messi koji je jedini igrač koji je nešto pokazao u drugoj utakmici.

Messi je kreirao nekoliko šansi za svoje saigrače i sam zaprijetio Alissonu u par navrata, ali to nije bilo dovoljno Barci da prođe dalje. Navijači su bili veoma bijesni nakon utakmice, te su verbalno napali Messija na aerodromu.

Argentinac je kasnio na let jer se zadržao na Anfieldu zbog doping kontrole, no navijači su ga strpljivo čekali. Kada se pojavio na aerodromu pojedini navijači su počeli da ga kritikuju što je iznenadilo Messija.

Mundo Deportivo je objavio da im ni Messi nije ostao dužan, te da je odgovorio navijačima koji su ga optužili da je on krivac što se Barcelona nije plasirala u finale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šta je vaš problem? Šta sam ja to uradio pogrešno?", pitao ih je Messi dok je prolazio pored njih.

Kada je prošao pored njih nekoliko navijača je navodno verbalno napalo i kritikovalo Argentinca, dok se na društvenim mrežama pojavio i snimak dijela situacije.

Tako se na istom mogu čuti povici razočaranih navijača: "Messi ti si kapiten, ti si glavni; Samo Ter Stegen, čitavu godinu, čitavu je**nu godinu samo Ter Stegen..."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Mali egoisticni pacov.Messi.
1 1
Zaštita Identiteta
Previše braniš brazilce mačko ;) Inače, Messi u revanšu kreirao prilika što nisu svi veznjaci iz ekipe zajedno. Ni pokušaj krila, inače promašaj, kako Interov, tako i Liverpoolov i Barcelonin...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi