Zbog čega je Rakitić nakon ispadanja otišao u provod: Katalonski medij ističe samo jedan razlog

Da li će ostati u Barci?

Zbog čega je Rakitić nakon ispadanja otišao u provod: Katalonski medij ističe samo jedan razlog

Samir Mlaćo

U Barceloni još uvijek ne mogu da dođu sebi od šokantnog poraza od Liverpoola i ispadanja iz Lige prvaka.

Katalonci su imali sve u svojim rukama, no Liverpool je sjajnom partijom izborio prolaz u finale i bacio navijače španskog prvaka u očaj.

U Barci cu bili razočarani nakon meča, a pomalo nevjerovatan potez napravio je hrvatski vezista Ivan Rakitić. Rakitić je nakon meča odlučio da se zaputi u Sevillu gdje je uživao u noćnom provodu.

Sin nekadašnjeg predsjednika Seville objavio je fotografiju sa Rakitićem, a iako je brzo izbrisao, to je bilo kasno.

Rakitićeva sudbina na Nou Campu već odavno je neizvjesna, a Radio Katalonije navodi da je hrvatski reprezentativac odlaskom u provod jasno pokazao čelnicima kluba da mu ne produže ugovor.

"Možda to nije bio pravi trenutak za provod. Dao je alibi predsjedniku da ga se riješi", navodi ovaj medij.

Rakitić važeći ugovor sa Barcom ima do 2021. godine, a nedavno je istakao da mu je lijepo u ovom klubu.

"Volim živjeti u Španiji. Nažalost, ne mogu tražiti još jedan pasoš jer ih već imam dva. U suprotnom slučaju bih sigurno tražio i španski jer mi je ovdje dobro, sretan sam", izjavio je 30-godišnji hrvatski veznjak u intervjuu za DAZN.

Da li će se sada stvari promijeniti ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi