Oglasio se i sudija o kojem bruji region

Poklonio Dinamu penal

Oglasio se i sudija o kojem bruji region

Edmir Škorić

Sudija iz Osijeka Damir Batinić izazvao je dosta prašine nakon što je dosudio nepostojeći penal u 90. minuti za Dinamo.

Dinamo je s 2:1 slavio u Vinkovcima protiv Cibalije, a oba gola postigao je bh. reprezentativac Armin Hodžić. Sporan je penal u 90. minuti, kojeg je izborio Soudani. 

Nakon te utakmice krenule su salve uvreda na račun Batinića i čitave lige, čak su i navijači Dinama ogorčeni jer su svjesni na koji način su Modri dobili pobjedu.

"Svjestan sam da sam pogriješio! Kad sam vidio kako to izgleda na snimci, pa to nije za najstrožu kaznu! Kontakt obrambenog igrača i napadača je postojao, taj isti igrač Žderić se bez pogovora okrenuo. Rekao je i treneru da je kontakt bio. Ali, to nije bilo za kazneni udarac! Nisam budala da ne vidim kako to nisam trebao svirati. Nije svaki kontakt za kazneni udarac. Pogriješio sam", rekao je Batinić za Sportske novosti.

"Znam, čitam reakcije... Nisam budala da ne vidim. Žao mi je Cibalije, općenito, žao mi je sebe. Odsudio sam 90 minuta mogu reći bez greške. Odsudiš devedeset minuta najboljih na svijetu i onda mi se ovo dogodi... Ma kakva priča o zavjeri, nitko mi ništa nije naredio. Kako da vas uvjerim?! Žao mi je...", tvrdi Batinić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije