Oglasio se i Tottenhamov heroj

Lucas Moura nakon historijske partije

Oglasio se i Tottenhamov heroj

Niko Tottenhamu nije davao previše šansi protiv sjajnog Ajaxa nakon poraza od 0:1 na domaćem terenu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Pijetlovi su na poluvremenu revanša u Amsterdamu gubili sa 2:0 i činilo se da je sve gotovo, ali je u drugom poluvremenu na teren izašla poptuno druga ekipa Tottenhama, Lucas Moura je zabio hat-trick i odveo Pijetlove u finale (2:3).

"Nemoguće je objasniti ono što trenutno osjećam. Sretan sam i ponosan na svoje saigrače. Uvijek sam vjerovao u ovaj trenutak. Dali smo sve od sebe na terenu i zaslužili ovo, mi smo porodica. Nemoguće je objasniti. Ovo je veliki poklon od Boga kojeg želim podijeliti sa saigračima, prijateljima i porodicom", izjavio je odmah nakon utakmice Moura, pa nastavio:

"Nisam samo ja važan, nego moji saigrači i timski rad. Svi su radili jako naporno. Teško je igrati ovdje protiv Ajaxa, ali ja sam uvijek vjerovao u svoje saigrače. Čak i bez ključnih igrača smo odigrali jako dobro. U svakoj utakmici se trebamo ovako boriti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Fudbal je nevjerovatan, daje vam trenutke poput ovih, koji se ne mogu ni zamisliti. Najbolji trenutak mog života i karijere. Jedino što moram reći jeste zahvaliti se svojim saigračima", dodao je Moura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi