Pochettino se rasplakao, njemu je ovo jednostavno sve: Hvala fudbalu!
Foto: Screenshot

Trener Tottenhama govorio nakon meča

Pochettino se rasplakao, njemu je ovo jednostavno sve: Hvala fudbalu!

Tottenham je uspio režirati čudo. Nakon što je u prvom meču polufinala LP na svom terenu poražen od Ajaxa, gubio je i na poluvremenu (2:0) revanša u Amsterdamu.

Ipak, Pijetlovi su u drugom poluvremenu napravili ono što niko nije očekivao. Na kraju su slavili 2:3 i prošli u finale, na krilima Lucasa Moura koji je upisao hat-trick.

Nakon utakmice trener Tottenhama Mauricio Pochettino jednostavno nije mogao obuzdati emocije.

"Još je teško govoriti. Emocije su nevjerovatne, hvala fudbalu. Moji igrači su heroji, tokom godine sam svima govorio sa ovu grupu momaka da su oni heroji. U drugom poluvremenu su bili nevjerovatni. Hvala fudbalu, ovakve emocije bez fudbala su nemoguće. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Teško je ovo opisati riječima", izjavio je nakon utakmice Pochettino, pa nastavio:

"Pričali smo prije utakmice, kada radite i kada osjećate ljubav to nije stres, to je strast čitavog tima. Pokazali smo da volimo sport i fudbal. Danas je bilo nevjerovatno. Bilo je uživanje gledati ovakvu utakmicu."

"Teško se nadmetati na ovom nivou. Toliko sam zahvalan što sam trener. Zahvalan sam što sam u fudbalu i što proživljavam ovakav fudbal... Oni su svi heroji, ali Lucas Moura je superheroj. Od prvog do posljednjeg trenutka, teškog trenutka u proteklih pet godina", istakao je trener Tottenham nakon čega više nije mogao obuzdati suze:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želim se prisjetiti svoje porodice, nevjerovatno je nagraditi ih ovako... Morao biti spremni za narednu utakmicu u nedjelju, a onda se spremati za finale".

Top Komentari

Ali80
Svaka čast majstore
6 0
Mu'min Juventino FKS
Aman hajvana majko moja mila, ty fudbal ccc pa zar su ljudi toliki nevjernici da ze ne mogu Bogu zahvaliti ccc bas mi se sad zgadio
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi