Oglečevac: Ovo je pobjeda svih nas

Junak pobjede Olimpika protiv Veleža

Oglečevac: Ovo je pobjeda svih nas

S. Mlaćo

Nogometaši Olimpika savladali su u prvom kolu nove sezone Prve lige Federacije BiH mostarski Velež sa minimalnih 1:0.

Junak pobjede bio je Nedim Oglečevac koji je na Otoku stigao iz Bosna Seme, te vrlo brzo pokazao da će biti veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Pobjedonosni pogodak Oglečevac je postigao u 65. minuti,

"Drago mi je zbog postignutog gola, ali puno mi više znači pobjeda ekipe. Ovo je bila pobjeda svih nas, jer smo igrali u teškim uslovima i nije nam bilo ni najmanje lako. Ipak, pokazali smo da možemo da se nosimo i sa najjačim ekipama u ligi, istakao je Oglečevac za fkolimpik.ba.

Olimpik je jedan od glavnih favorita za osvajanje prvog mjesta.

"Svjesni smo da nam neće biti lako u nastavku sezone. Olimpik se želi pokazati u što boljem svjetlu, želimo izboriti povratak u Premijer ligu BiH, ali imamo snažne konkurente. Ipak, ekipa jako dobro radi i trenira, imamo iskusnog šefa stručnog štaba u Mirzi Varešanoviću koji odlično radi svoj posao i mislim da možemo ispuniti svoje ciljeve", dodao je prvotimac FK Olimpik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na Otoku u 2. kolu dolazi Čapljina, a Oglečevac vjeruje u novu pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi