Ognjen Vukojević se oglasio nakon što je dobio otkaz u reprezentaciji

Tvrdi da nije imao zle namjere

Ognjen Vukojević se oglasio nakon što je dobio otkaz u reprezentaciji

Hrvatski nogometni savez danas je odlučio Ognjena Vukojevića razriješiti dužnosti saradnika stručnog štaba fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Vukojević je nakon pobjede Hrvatske nad Rusijom u društvu Domagoja Vide snimio kontroverzan klip kojim je veliku pobjedu posvetio Ukrajini, što je FIFA povezala sa politikom i otvorila disciplinski postupak.

Bivšem reprezentativcu Hrvatske je otkaz teško pao, ali je u izjavi za zvaničnu stranicu HNS-a poručio da poštuje svaku odluku Saveza.

"Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati", rekao je Vukojević, koji se potom još jednom izvinio Rusima:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Zbog toga mi je žao i izvinjavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja".

Top Komentari

Gari Garinča
Ma nije on ništa kriv, samo čovjek ima pokvarene misli.
19 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi