Okazakijeva čarolija približila Leicester šampionskoj tituli

Lisice savladale Newcastle

Okazakijeva čarolija približila Leicester šampionskoj tituli

Fudbaleri Leicestera su u 30. kolu Premier lige na svom terenu savladali Newcastle sa minimalnih 1:0.

Publika na ispunjenom King Power stadionu čekala je 25 minuta na vodstvo svog tima. Japanac Shinji Okazaki je na asistenciju Jamieja Vardyja makazicama pogodio za vodstvo Leicestera od 1:0. 

Newcastle je u 33. minuti imao dobru priliku za izjednačenje, ali je Sissoko zasmetao Mitroviću u trenutku kada je reprezentativac Srbije želio šutirati.

U drugom poluvremenu nije viđeno mnogo uzbuđenja. Leicester je bio agilniji tim i rutinski je uspio sačuvati stečenu prednost i upisati svoju 18. pobjedu u sezoni.

Leicester, koji sa klupe sjajno predvodi Claudio Ranieri, osam kola prije kraja sezone i dalje ima pet bodova više od drugoplasiranog Tottenhama i korak je bliže osvajanju šampionske titule. Newcastle je na Benitezovom debiju potpuno razočarao i sve je izvjesnije da će se Svrake do kraja sezone grčevito boriti za opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 30. kolo:

Leicester - Newcastle 1:0 (Okazaki 25')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi