OKK Borac u uzbudljivoj završnici savladao SKK Student

Derbi za pamćenje

OKK Borac u uzbudljivoj završnici savladao SKK Student

D. Vejo

Košarkaši Borca slavili su večeras u banjalučkog derbiju protiv Studenta, u Kupu Područnog košarkaškog odbora Banja Luka rezultatom 69:58, po četvrtinama je bilo po četvrtinama 12:12, 18:18, 21:20 i 18:8.

Prva četvrtina dobro je počela za gostujući tim, nakon tri minute igre poveli su sa 0:4. Nakon toga, domaćin se budi pa tako kvalitetnom igrom stižu do rezultatskog egala (4:4). Međutim, izabranici Aleksandra Ćikića prebacuju u veću brzinu, pa tako prave seriju od 0:6. Crveno-plavi su se vratili u meč. Pola minute prije kraja prve dionice, dobijaju faul koš. Slobodno bacanje ne koriste, ali dobrom odranom kradu loptu protivniku i stižu do izjednačenja u periodu (12:12).

Gosti sa dva pogođena slobodna bacanja otvaraju drugi period utakmice. Do tri minute prije kraja dionice, Student je vodio 15:20, nekog čega se Borac trojkom i polganjem vraća u susret. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 30:30.

Plavo-bijeli ponovo su u centru pažnje. Treći dio utakmice, otvaraju novim poenima. A zatim kreće serija domaće ekipe. Samardžić je pravio najviše problema protivničkoj ekipi, pa tako ovaj period riješevaju u svoju korist.

Posljednja četvrtina bila je za pamćenje kada su u pitanju Bojan Božić i njegovi izabranici. Sjajni Nikolić i Samardžić su na krilima publike koja je njih i njihov tim bodrila do samog kraja, ovjerili veliki trijumf u derbiju.

Borac: Nikolić, Aničić, Todorovac, Raca, Ćulum, Ristić, Labus, Barbarez, Samardžić, Dragičević i Pejić.

Student: Davidović, Nikolić, Knežević, Lukić, Cumbo, Bojović, Vukotić, Rajković, Milaš, Đukarić i Putnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi