OKK Čelik napustili najbolji igrači

Mnogo nepoznanica u klubu

OKK Čelik napustili najbolji igrači

D. Kurbegović

OKK Čelik prošlu sezonu u A1 ligi za košarkaše zauzeo je šesto mjesto od 11 ekipa. 

Zeničani su tokom čitavog prvenstva bili u samom vrhu, ali su pred kraj sezone s nekoliko kikseva na domaćem terenu pokvarili konačni plasman. Ipak kada se uzme u obzir da je klub u prošloj sezoni nastupio s najmlađom ekipom u historiji kluba, onda je šesto mjesto uspjeh. Golobradi mladići i juniori, koje je je s klupe predvodio trenerski dvojac Mujaković-Varupa pokazali su da se na te momke ozbiljno može računati u budućnosti.

Zbog teške situacije u zeničkom sportu, OKK Čelik je ovoga ljeta ostao bez najboljih igrača, odnosno sedam igrača iz prošle sezone neće više nositi dres Zeničana. Najbolji igrač, strijelac i kapiten prošle sezone Armin Bilić prešao je u Travnik, Ernes Mešinović je prešao u Kakanj, Faris Preljević u Vogošću, Benjamin Bajramović i Džan Gradaščević u Burch, dok nije poznato gdje će svoju karijeru nastaviti Čoloman, Fejzagić i Smajlagić.

Svi ovi odlasci igrača i klubovi u koje su otišli pokazuju da se radilo kvalitetno s mladim igračima, koji ipak zbog nebrige kluba i Grada svoje usavršavanje i napredovanje moraju nastaviti negdje drugo. Svakako da će u narednoj sezoni koja počinje 14 oktobra najteže biti treneru Armelu Mujakoviću, koji je imao i ponudu da svoju karijeru nastavi na Kosovu, ali je to stopirano do zime jer se obje strane nisu dogovorile oko uslova. Mujaković je ostao bez najboljih igrača, a na treningu sem juniora, koji su prošle sezone igrali Final four tu je nekoliko bivših košarkaša, koje trener nagovara da pomognu ekipi u narednoj sezoni.

Trenutno s Čelikom treniraju: Adi Bambur, Muhamed Gak, Nebojša Andželić, Kerim Varupa, a postoji mogućnost da se priključi i Ermin Suljić, uz juniore Alića, Podojka, Begića, Porču, te Fajkovića s ovim imenima Zeničani bi trebali da uđu u narednu sezonu.

Iako još nema mnogo do početka prvenstva, Čelik još nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu, situacija u klubu je nikad gora, za platu niko i ne smije da pita još od prošle sezone, a sve što rade ljudi u klubu jeste čista ljubav i entuzijazam. Sigurno da košarka u Zenici proživljava teške trenutke, kao i cjelokupni sport u gradu, hoće li kad biti bolje, zaista je teško pretpostaviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi