Okom statistike: Radnik - Sloboda

Statistički podaci

Okom statistike: Radnik - Sloboda

A. Beganović

Jedan od derbija 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini su odigrali Radnik i Sloboda iz Tuzle.

Radnik je slavio rezultatom 2:1 i to nakon što je preokrenuo prednost Slobode, a SportSport.ba i Instat Scout donose vam detaljnu statistiku sa ovog meča.

Domaća ekipa imala je nešto veći posjed, odnosno loptu su u posjedu fudbaleri Radnika imali 52 posto, a Slobode 48 posto. S druge strane izabranici Vlade Jagodića su imali više udaraca prema golu. Šesnaest udaraca imali su gosti prema golu domaćina od čega ih je pet išlo u okvir gola, dok su fudbaleri Radnika imali devet udaraca prema golu Slobode od čega je pet išlo u okvir gola.

Od 205 duela na susretu domaći su dobili 91, a gosti 114 s tim da su od 76 zračnih duela domaći dobili 35, a gosti 36. Radnik je imao 427 preciznih dodavanja od ukupno 576, dok su gosti iz Tuzle imali 281 precizno dodavanje od ukupno 432.

Domaći fudbaleri su imali 136 napada u susretu s tim da je 101 bio pozicioni, 24 kontranapada, te 11 postavljenih. S druge strane gosti iz Tuzle su imali 112 napada od čega je 75 bilo pozicionih, 32 kontranapada i pet postavljenih. Domaći su imali 116 izgubljenih lopti od čega 13 na svojom polovini, dok su gosti imali 94 izgubljene lopte od čega 25 na svojoj polovini. S druge strane Radnik je imao 85 oduzetih lopti, a Sloboda 97.

Najbolji igrač susreta po InStat indeksu (dueli, izgubljene i oduzete lopte, učestvovanje u napadima, prekidi i dodavanja) sa indeksom 192 bio je Stojanović iz Radnika, dok je najslabiji na terenu po Instat indeksu bio Adnan Salihović iz Slobode sa indeksom 123. Kod Slobode su po Instat indexu najbolji bili Jahić (173), Tandir (169) i Zec (164).

Najviše udaraca prema golu na susretu je uputio napadač Slobode Asim Zec. Pet puta je šutirao prema golu Radnika, a od toga su dva udarca išla u okvir gola, a najviše izgubljenih lopti imao je Marko Obradović. Napadač Radnika izgubio je 30 lopti od čega tri na svojoj polovini. 

Domaći su imali 14 driblinga od čega je devet bilo uspješnih, dok su gosti imali 19 driblinga od čega je 12 bilo uspješnih. Najviše driblinga na susretu imao je Almedin Ziljkić. Veznjak Slobode imao je sedam driblinga od kojih je pet bilo uspješnih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stojanović i Obradović su igrači koji su se kod domaćina najviše puta našli u zračnim duelima. Obojica su imala po 13 zračnih duela s tim da je Stojanović iz sedam izašao kao pobjednik, a Obradović iz četiri. Kod Slobode je najviše zračnih duela imao Ismar Tandir. Napadač tuzlanske ekipe imao je 17 zračnih duela, a iz devet je izašao kao pobjednik.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi