Samuel Eto'o se baš zamjerio s Guardiolom: "Neko to ne može s Bayernom, a neko može s Portom"

Nisu više u dobrim odnosima

Samuel Eto'o se baš zamjerio s Guardiolom: "Neko to ne može s Bayernom, a neko može s Portom"

E. Čaušević

Kamerunski napadač Samuel Eto'o najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelone s kojom je u dva navrata osvajao Ligu prvaka.

Eto'o je u oba finala uspio da postigne po jedan gol, a onda je na iznenađenje svih na ljeto 2009. godine završio u Interu. Barcelona je odlučila da kupi Zlatana Ibrahimovića dok je Kamerunac otišao u Inter što je za njega bio najbolji mogući potez.

Već u prvoj sezoni na Meazzi osvojio je tripletu s Interom i u lice se nasmijao čelnicima Barcelone. Više nije tajna da je Pep Guardiola bio glavni "krivac" što je Eto'o otpisan nakon finala u Rimu protiv Manchester Uniteda, a to mu Kamerunac ne može oprostiti.

Eto'o koristi svaku priliku da provocira španskog stručnjaka, a na ruku mu ide i to što je u Interu radio s Joseom Mourinhom koji je u trenerskom svijetu sigurno Guardiolin najveći rival.

Bivši napadač Barcelone izjavio je da je za njega Mourinho mnogo bolji trener od Pepa, te da je to portugalski stručnjak dokazao već nekoliko puta.

"Ne mogu jednostavno da poredim Mourinha i Guardiolo. Jedan nije uspio da osvoji Ligu prvaka s Bayernom, a drugi je to uradio i to s Portom. Tu je sve jasno", poručio je Eto'o.

"Rekao sam Guardioli da mi se izvini, jer sam ja taj koji će donijeti pobjedu Barceloni, a ne Messi"

U četiri godine Guardioline ere Barcelona je odigrala 247 utakmica, te je ostvarila 179 pobjeda, 47 remija i upisala samo 21 poraz.

Guardiola je s Barcelonom osvojio tri naslova prvaka Španije, dva puta Kup Kralja, tri puta španski Suprekup, dva puta Ligu prvaka itd.

Kada je Španac preuzeo Barcelonu 2008. godine, u katalonskom timu je bio veliki broj sjanih igrača poput Xavija, Inieste, Eto'a, Henryja, te Lionela Messija koji je tada imao tek 21 godinu.

Samuel Eto je dao jedan zanimljiv intervju u kojem je pojasnio kako su se stvari tada odvijale u klubu, te kakav je bio način rada Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pep je živio cijeli svoj život u Barceloni, ali u godinama koje sam ja proveo u Barci, nije razumio tim. Nije živio život našeg tima. Rekao sam Guardioli, izvinit ćeš se meni, jer sam ja taj koji će donijeti Barceloni pobjedu, a ne Messi", rekao je Kamerunac.

Čini se da je to bio i razlog zbog kojeg je Samuel Eto samo godinu dana nakon dolaska Guardiole napustio Barcelonu i otišao u Inter iz Milana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi