Selektor Ukrajine iznenađen pitanjem o meču sa BiH: "Ma to su gluposti"

Susret za sedam dana

Selektor Ukrajine iznenađen pitanjem o meču sa BiH: "Ma to su gluposti"

Admin Čaušević

Fudbalsku reprezentaciju BiH u oktobru očekuju dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. 

Popularni Zmajevi u srijedu ujutro putuju u Kazahstan gdje će u subotu od 15 sati igrati meč protiv domaćina, a tri dana kasnije gostovat će Ukrajini.

Mjesto i termin susreta Ukrajina - BiH su određeni prije nekoliko sedmica zbog čega je selektora Ukrajinca dočekalo iznenađujuće pitanje na press konferenciji.

Naime, susret će se igrati 12. oktobra od 20:45 u Lvivu, a novinare su ga pitali da prokomentariše moguće premještanje utakmice u Kijev.

"Ne vjerujem u glasine, to su gluposti. Sve je odobreno, igrat ćemo u Lvivu", kazao je Oleksandr Petrakov.

Inače, selektor ukrajinskog tima je pred kraj prošlog mjeseca objavio spisak od 26 igrača na koje računa za utakmice sa Finskom i Bosnom i Hercegovinom, ali je u međuvremenu ostao bez trojice fudbalera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zbog povreda su sa spiska otpali fudbaleri kijevskog Dinama, Vitaliy Mykolenko i Vitaliy Buyalsky, dok je rezervni golman Denys Boyko otkazao dolazak zbog porodičnih razloga.

"Ozbiljni gubici za nas, ali to je fudbal. Šteta što je Mykolenko morao odustati od nastupa. Pregledan je i ima povredu mišića aduktora. Buyalsky takođet ima istu povredu i mora odmarati dvije sedmice, dok je Boyko otkazao dolazak zbog porodičnih razloga", rekao je Petrakov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi