Gazdu Čelika pogodila su dobacivanja nekolicine navijača Čelika, koji su nezadovoljni posljednjim rezultatima kluba s Bilinog polja

Gazda Čelika na udaru pojedinih navijača

Olgun: Ovi koji dobacuju trebaju znati da bi klub bio ugašen da ga mi nismo preuzeli

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su na Bilinom polju odigrali 1:1 protiv ekipe Tuzla City. Nakon pobjeda na početku prvenstva i dobrih rezultata, mnogi navijači su pali u euforiju, da crno-crveni mogu ove sezone u borbu za vrh. 

Ipak realnost je sasvim drugačija, jer Čelik ima prilično skroman tim, kojem ova sezone treba poslužiti za stabilizaciju, te stvaranje ekipe za naredne godine, kada bi se Zeničani ozbiljnije mogli uključiti u borbu za Evropu. Današnjoj utakmici prisustvovao je i "gazda" Aydin Olgun, zajedno sa svojim pomoćnikom Umitom Karanom. Nakon utakmice, nekoliko nezadovoljnih navijača s istočne strane dobacivalo je Olgunu zbog nešto lošijih igara u posljednje vrijeme.

Olgun se našao veoma povrijeđen nakon tih prozivki, nekolicine navijača, te je nakon utakmice dao svoj komentar u prostoriji za press konferenciju.

"Razumijem nezadovoljstvo nekih navijača, ali treba biti realan i ne treba biti bezobrazan. Sve se može tolerirati, ali ne mogu shvatiti ljude koji su bezobrazni. Mi smo došli u Čelik i spasili ga faktički od gašenja. Ovdje ima ljudi, koji rade protiv kluba, to nikako ne mogu da razumijem. Prije nekoliko sedmica ovdje je bila idila, sve je dobro kada se igra dobro i pobjeđuje, a kada se odigra nešto lošije što je normalno u fudbalu odmah se podižu tenzije", ističe Olgun.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetio je na prošlu sezonu, kada je Čelik bio kanta za nabijanje, te da oni dobro vode klub, koji je u velikim problemima i dugovima.

"Zaboravljaju mnogi šta je bilo prošlu sezonu, ko god je došao u Zenicu, dao je tri-četiri gola. Svi su nosili bodove iz Zenice, sada smo napravili solidan tim i opet ima nezadovoljnih. Ne može se ništa preko noći, moraju ljudi da znaju ko sam ja, ko god priča loše o meni, radi protiv mene, ja imam još više motiva da ga uvjerim da nije upravu. Pravim i istinskim navijačima Čelika hvala na svemu što rade za klub, a ovih nekolicina su bezobrazni i nemaju karaktera", kazao je Olgun.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Osudjeni kriminalac eto ko si. Samo i mozes raditi u ovoj banana drzavi jer u svakoj iole normlanoj bi bio otjeran.
9 46
omer
Nisu u pravu sto te prozivaju s obzirom da je tvoj Celik na sredini tabele i daleko od opasne zone. To je svakako zadovoljavajuce ako se sjetimo onog jadnog Celika iz prosle sezone koji je bio ispao iz lige. Ali uprkos svemu, za ovaj remi bih i ja bio ljut na tebe. Nasao si nacin da na Bilinom polju pobijedis Zelju i Zrinjski, glavne pretendente za titulu prvaka,a nisi u stanju da pobijedis slabasnu Tuzlu koja ce se grcevito boriti za opstanak u ligi.
21 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi