Olhanense namučio Benficu

Primeira

Olhanense namučio Benficu

Edmir Škorić

Nogometaši Benfice su u jednoj sjajnoj utakmici slavili kao gosti protiv Olhanensea rezultatom 3:2.

Benfica je ovom pobjedom, devetom u prvenstvu, stigla na dva boda od gradskog rivala Sportinga, koji je trenutno lider na tabeli. 

Međutim, Olhanense je namučio goste, te u prvom dijelu u dva navrata vodio. Prvo je Femi u sedmoj pogodio za 1:0, ali je Lima izjednačio na 1:1 u 19. minuti.

Regula u 31. minuti zabija za novo vodstvo Olhanensea, no samo šest minuta kasnije Matić pogađa za 2:2. Prvo vodstvo Benfica je imala u 47. minuti nakon gola Sulejmanija. Ujedno je to bio i gol za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Dodajmo da je nešto ranije Guimaraes golovima Tomanea i Olimpija iz penala stigao do tri boda u gostima kod Arouce. Od 21:15 počeo je duel Rio Avea i Porta.

Primeira, 13. kolo:
Arouca - Guimaraes 0:2 (Tomane 28, Olimpio 41 - penal)
Olhanense - Benfica 2:3 (Femi 7, Regula 31/ Lima 19, Matić 37, Sulejmani 47)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.