Olhanense namučio Porto

Portugalska Primeira, 3. kolo

Olhanense namučio Porto

Edmir Škorić

Čak devet pogodaka postignuto je u prva dva susreta trećeg kola portugalske Primeire. 

Porto je dosta teško došao do pobjede, druge prvenstvene, na gostovanju ko Olhanensea. Da gostima neće biti lako nagovijestio je Liban Abdi golom u 13. minuti. U finišu prvog dijela prekrasan lob Jamesa Rodrigueza donosi Portu mirniji odlazak u svlačionicu.

 

Već u prvim minutama drugog dijela Jackson Martinez donosi prenost Portu, a onda je u 72. minuti proradio i nevjerovatni brazilski napadač Hulk. U 86. minuti Targino je izašao sam pred gol Porta i loptu smireno plasirao u desnu stranu, ali vremena za nešto više nije bilo.

 

Vitoria Guimaraes i Estoril podijelili su bodove i odigrali 2:2. N'Diaye je u 82. ublažio zaostatak domaćina, a Joao Ribeiro u 90. minuti poništio golove Lice iz sedmce te Brune Miguela iz 48. minute.

 

Portugalska Primeira, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Vitoria Guimaraes - Estoril 2:2 (N'Diaye 82, Joao Ribierio 90/ Lica 7, Bruno Miguel 48)

Olhanense - Porto 2:3 (Abdi 13, Targino 86/ J. Rodriguez 43, Martinez 49, Hulk 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.