Olić se vraća u bivši klub kao trener?

Legenda Vatrenih pred novim poslom

Olić se vraća u bivši klub kao trener?

Ivica Olić, legenda hrvatske fudbalske reprezentacije, mogao bi postati trener bivšeg osvajača Kupa UEFA.

Nakon bogate karijere Olić je uplovio u trenerske vode, tačnije postao je 'desna ruka' Zlatku Daliću na klupi Vatrenih, no sada je pred vratima prvog samostalnog angažmana.

Na ruskom medijskom nebu pojavila se informacija da bi Olić mogao postati trener, ni manje ni više, nego tamošnjeg velikana CSKA čije će kormilo napustiti Viktor Gončarenko.

Klub iz Moskve se u prvenstvu nalazi na petoj poziciji, što je ispod svih očekivanja, a svi u CSKA vjeruju da bi upravo Olić mogao dići momčad i smanjiti razliku u odnosu na konkurente.

Ni navijači ne bi imali ništa protiv da Olić preuzme CSKA. Za ovaj klub je već igrao od 2003. do 2007. godine i ostavio je veliki trag, a bio je dio i generacije koja je osvojila Kup UEFA kada su u finalu s 3:1 pobijedili lisabonski Sporting.

U slučaju da preuzme CSKA, Olića bi u klubu dočekali sunarodnjaci Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi