U Rudeš dolaze tri ikone hrvatskog fudbala

Stvara se ozbiljan projekat

U Rudeš dolaze tri ikone hrvatskog fudbala

Hrvatski drugoligaš Rudeš stvar ambiciozan projekat koji bi mogao odjeknuti.

Rudeš u narednim godinama želi napraviti iskorak i ponovo se vratiti u elitni rang, a da se već ozbiljno radi na tome potvrđuje i informacija koju su plasirale Sportske novosti.

Prema navodima ovog uglednog lista, u Rudeš bi mogle ući tri ikone hrvatskog fudbala Nikica Jelavić, Ivica Olić i Joe Šimunić čiji novac, iskustvo i znanje garantuju veliki potencijal ovom projektu.

Da pomenuti trojac ulazi u klub potvrdio je i sportski direktor Rudeša Stipe Čondrić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Želimo se fokusirati na budućnost, proces stvaranja novog Rudeša koji će biti ponos svih nas. Olić, Šimunić i Jelavić dolaze kao prijatelji kluba i sve više će se uključivati u naš poslovno-sportski apsekt", rekao je Čondrić za Sportske novosti.

Olić i Šimunić povremenu igraju za veterne Rudeša, dok je, za razliku od njih, Jelavić i dalje aktivan na profesionalnom nivou. Trenutno igra u Kini za Guizhou Hengfeng, no njegova karijera je na zalasku i u planu je svakako povratak u Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi